Ciolanu Monastery

Ciolanu Monastery

Ciolanu Monastery is the only monk settlement in Buzau county that dates back to the 16th century. The monastery disposes of two churches that are situated at a distance of 100 m.  Aici există și un muzeu unde pot fi admirate icoane, unele pictate de Gheorghe Tătărescu prin anul 1886, obiecte de cult și veșminte religioase.

După tradiție, mănăstirea ar fi fost ctitorită de Doamna Neaga la anul 1590, deși alte izvoare indică drept ctitori, la anul 1568, pe boierii Dumitru Ciolanu din Transilvania, Radu și Dragomir Sorescu din Vernești.Clădirea bisericii din vale datează din 1828, fiind cladită de episcopul Chesarie al Buzăului.

The upper church on the hill is the older one and the more interesting sight. este mai veche și mult mai interesantă. Intrarea sobră, impozantă, căsuțele care formează incinta mănăstirii, biserica mare și cimitirul în miniatură și liniștea formează un tot unitar.
The name Ciolanu , cel mai probabil, de la oasele unor sihastri care au fost descoperite în această poiană. Se pare că aici și-au găsit refugiul câțiva călugări scăpați din Bizanțul care fusese ocupat de turci, în secolul al XV-lea.

Visit also the open air sculpture camp which is situated just 200 m from Ciolanu Monastery.

—————————–
Location: Tisău
GPS: N 45.2356,  E 26.5472
Access: din Haleș,  pe DN 10 Buzău-Brașov, DJ 10OH-DJ 203G, 7 km N până la Mănăstirea Ciolanu
Accommodation: Valea Buzaului Magura – Nehoiu , Zona Berca
Other sights in the surroundings: Tabara de sculptura de la Magura, Manastirea Barbu, Vulcanii Noroiosi